Cursus seksuele opvoeding (0-7)

25 september ’23 tot 25 januari ’24 – 4 maanden toegang

✅ Leer hoe jij je kind een stevige seksuele opvoeding geeft vanuit islamitisch perspectief, startende vanaf de geboorte
✅ Waarin je hen de ‘wat’ meegeeft tezamen met handvatten en tools om dit verder te brengen naar het ‘hoe’ (vaardigheden)
✅In verbinding met je kind, vanuit vertrouwen en in een warme thuishaven waar de ruimte is om te groeien – als ouder én als kind!

Hoe ga je om met vragen van je kind over verliefdheid, hoe de baby uit je buik komt of waarom meisjes en jongens er anders uitzien? En wat nou als je kind een fixatie heeft op het eigen geslachtsdeel, in de supermarkt roept of ‘jij nog ‘mamaluiers’ nodig hebt of over diens grenzen heen heeft laten gaan? Maar ook: hoe zet je van jongs af aan in op een positieve relatie met het eigen lichaam, zelfvertrouwen en weerbaarheid? En: als je kind lentekriebels krijgt op school of er is een viering van Paarse Vrijdag, hoe ga je daar dan mee om? Uitdagingen waar je als ouder of verzorger van jonge kinderen voor komt te staan in de opvoeding.

De oplossing? Een stevige seksuele opvoeding vanuit islamitisch perspectief. Om antwoord te geven op de vragen van je kinderen, hen te begeleiden in hun ontwikkeling en hen pro-actief te leren over de zaken die ertoe doen.

Deelname aan deze waardevolle cursus heeft een investering van €99,95. Je volgt de cursus via een besloten instagramaccount bestaande uit inleidende teksten, videomodules, opdrachten en live lessen van Tante Aïsha. Ook zijn wij gedurende de hele cursus aanwezig voor het beantwoorden van jullie vragen en het bieden van extra informatie via de story. De prijs is tevens inclusief deelname aan de bonusweek waarin extra live lessen worden gegeven door gastdocenten!

Na deze cursus ben je gemotiveerd en in staat om je kinderen een stevige seksuele opvoeding vanuit islamitisch perspectief te geven. Je hebt voldoende kennis om antwoord te geven op hun vragen en bent in staat om hen te begeleiden in hun ontwikkeling met praktische tools en vaardigheden. Verder kun je hen preventief én curatief leren over en begeleiden in de zaken die ertoe doen in hun dagelijks leven.

Je leert in deze cursus over:

 • het belang van jouw band met Allah en het succesvol geven van seksuele opvoeding;
 • de profetische opvoeding toegepast binnen seksuele opvoeding aan je kind;
 • de invloed van je eigen opvoeding, overtuigingen en ervaringen op de opvoeding die jij geeft;
 • wie andere opvoeders zijn in het leven van je kind en hoe je met hen op één lijn kunt komen;
 • veilige hechting en hoe je een warme omgeving en de ruimte om te leren creeërt;
 • hoe de seksuele ontwikkeling eruit ziet bij kinderen van 0-7 jaar;
 • wat je vertelt aan je kind, wanneer je dit doet en hoe jij je eigen gedrag inzet als opvoeding;
 • op een positieve en opbouwende manier gesprekken voeren met je kind;
 • seksuele opvoeding in de praktijk, met praktische situaties en voorbeelden o.a. over:
 • auwrah en 7haya’
 • het vormen en herkennen van grenzen en wensen en het belang van consent
 • het leren kennen van het eigen lichaam binnen de kaders van Allah
 • opgroeien in Nederland met al haar uitdagingen

Ook vliegen we drie geweldige gastdocenten in die jullie meer gaan vertellen over diverse onderwerpen. Welke onderwerpen dit precies zijn en wie de gastdocenten zijn, houden we nog even stil. Stay tuned!

 • Besloten cursusaccount op instagram
 • Startdatum 25 september 2023
 • 4 maanden toegang tot 25 januari 2024
 • Zelfstudie middels videomateriaal
 • Live lessen & vragen stellen incl terug kijken!
 • Praktische opdrachten en challenges om thuis uit te voeren
 • Inclusief bonusweek met 3 gastsprekers
 • Let op: partners doen altijd gratis mee!

Zij gingen je voor..


Dit is echt een basis die elke ouder moet hebben!
Dankzij deze cursus ben ik bewust geworden dat seksuele opvoeding geven begint vanaf de geboorte. Ik heb geleerd hoe ik dit aan kan pakken en welke begrippen/zinnen ik kan gebruiken. Ook ben ik meer bewust van hoe ik zelf ben opgevoed en wat ik nu anders aan wil pakken. Bedankt voor alle info en tools! Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan. Het is echt een basis die elke ouder moet hebben!
CURSIST SEKSUELE OPVOEDING (0-7) cursusjaar 2022
De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Heel waardevolle, leerzame en praktische cursus. Jammer dat deze een paar jaar geleden niet bestond. Het is een cursus die je leidt door de verschillende fases die je jonge kind doorloopt. Ook zet het je aan om te reflecteren op je eigen opvoeding en hoe dat invloed op je heeft in hoe jij je kind opvoedt. Heel fijn dat de cursus vanuit een islamitische basis vertrekt, mashaAllah. De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022
Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn, mee denken en helpen met vragen!
De cursus gaat over zoveel verschillende onderwerpen dat het alle aspecten bespreekt. Ik ging erin met 0 kennis maar heb nu zeker genoeg handvatten om mijn kind op te voeden. Veel afwisseling in de cursus, reels, lives, opdrachten etc. Daarnaast is het heel fijn dat jullie zo behulpzaam zijn en altijd mee denken en bereid zijn om te helpen met onze vragen. Ik ga de livesessies missen: het is een genot om naar jullie te luisteren en van jullie te leren.
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022