Seksuele opvoeding: DE cursus (7-14)

Start donderdag 4 januari 2024

✅ Leer hoe jij je kind een stevige seksuele opvoeding geeft vanuit islamitisch perspectief, kenmerkend voor de periode van tarbiyyah
✅ Waarin je hen de ‘wat’ meegeeft (kennis) tezamen met handvatten en tools om dit verder te brengen naar het ‘hoe’ (vaardigheden)
✅In verbinding met je kind, vanuit vertrouwen en in een warme thuishaven waar de ruimte is om fouten te herstellen en te groeien – als ouder én als kind!

Opgroeien in een maatschappij waar een andere visie op seks en seksualiteit heerst, is voor opgroeiende kinderen en pubers niet makkelijk. Ouders doen hun best, maar de dagelijkse blootstelling aan verleidingen van social media, de hormonen die door het lijf razen en de druk aangaande seksuele diversiteit, is enorm groot. Misschien vraag jij je als ouder of opvoeder af: hoe pak ik dit het beste aan zodat mijn kind hier weerbaarder tegen wordt ? En wat als het soms toch misloopt ? En: hoe kan ik hen het best begeleiden in hun algemene seksuele ontwikkeling die zij doorlopen? Want: wanneer en hoe leg ik hen uit wat een zaadlozing is, menstruatie.. wat je moet doen met gevoelens van lust en hoe je omgaat met het andere geslacht?

Deze en meer uitdagingen vragen om een islamitisch passend kader. Als ouder, moeder én vader, speel jij hierin een grote rol. Want met de juiste kennis, vaardigheden en houding kan jij je kinderen hier stapsgewijs in begeleiden. Binnen ‘Seksuele opvoeding: de cursus 7-14’ leer jij hier alles over én ga jij oefenen in je dagelijkse opvoedpraktijk. Zo wordt jij in staat om je kinderen te helpen groeien tot seksueel weerbare jongeren en krachtige jongvolwassenen, inshaaAllah. Je leert antwoord geven op de vragen van je kinderen, hen te begeleiden in hun ontwikkeling en hen pro-actief te leren over de zaken die ertoe doen.

Deelname aan deze waardevolle èn unieke cursus heeft een investering van €99,95. Dit is een eenmalige introductieprijs! De cursus bestaat uit 10 lessen die live gegeven worden via teams. Een aantal van deze lessen worden gegeven door collega experts die we speciaal voor jullie ingevlogen hebben! De lessen kunnen terug gekeken worden via een besloten youtube account waar je, buiten de lessen om, ook je vragen kunt achterlaten en kunt sparren met medecursisten. Aan de start van de cursus ontvang je een prachtig werkboek vol aanvullende lessen, opdrachten en reflecties. En als kers op de taart: je partner doet gratis mee aan deze cursus!

Let op: bij deelname aan de cursus zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Na deze cursus ben jij in staat om je opgroeiende kinderen en pubers een stevige seksuele opvoeding vanuit islamitisch perspectief te geven. Je hebt voldoende kennis om antwoord te geven op de vragen van je pubers. Je bent in staat om pubers te begeleiden in hun ontwikkeling met praktische tools en vaardigheden. Verder kun je hen preventief én curatief leren over en begeleiden in de zaken die ertoe doen en uitdagingen die zij tegenkomen.

Je leert in deze cursus over:

 • het belang van jouw band met Allah in het succesvol geven van seksuele opvoeding;
 • het versterken van een sterke islamitische identiteit bij je kind binnen een weerbare opvoeding;
 • de profetische opvoeding toegepast binnen seksuele opvoeding aan je kind, kenmerkend voor de periode van tarbiyyah (7-14 jaar);
 • de invloed van je eigen opvoeding, overtuigingen en ervaringen op de opvoeding die jij geeft;
 • hoe je een warme omgeving en de ruimte om te leren creeërt, verbindend kunt opvoeden en omgaat met fouten van je kind & hen dichtbij je houdt;
 • hoe de seksuele ontwikkeling eruit ziet bij kinderen van 7 -14 jaar en hoe je deze ontwikkeling kunt ondersteunen als ouder;
 • wat je vertelt aan je kind (welke info geef je mee), hoe en wanneer je dit doet en hoe jij je eigen gedrag inzet als opvoeding;
 • hoe jij je kind een positief zelfbeeld meegeeft en opvoedt met zelfliefde en zelfvertrouwen in en over het eigen lichaam;
 • op een positieve en opbouwende manier gesprekken voeren met je kind;
 • het weerbaar opvoeden van je kind i.h.k.v. seksueel grensoverschrijdend gedrag, lhbtqi+ en meer;
 • hoe jij je pubers een islamitisch passend kader en narratief meegeeft en hen hier weerbaar in maakt;
 • seksuele opvoeding in de praktijk, met praktische situaties en voorbeelden o.a. over:
 • bio- psychosociale veranderingen en ontwikkelingen bij het kind, de islamitische visie op de omgang hiermee
 • het vormen en herkennen van grenzen en wensen
 • omgang met het andere geslacht, vriendschap, relaties, verliefdheid, lustgevoelens en seks
 • porno en masturbatie
 • sexting en exposing
 • social media-gebruik
 • homoseksualiteit en aanverwante zaken.
 • 10 online lessen via Teams: live bijwonen of later terugkijken in eigen tijd
 • Startdatum donderdag 4 januari 2024, wekelijks een les
 • 20:00 uur, elke les duurt 1,5 – 2 uur incl live Q&A
 • Alle lessen terug kijken tot en met eind juni 2024
 • Live vragen stellen tijdens de les of vooraf indienen (ook anoniem via speciale link)
 • Inclusief werkboek vol extra kennis, opdrachten en challenges
 • Let op: partners doen altijd gratis mee (stuur ons een mail voor de speciale code)!
 • Bij deelname aan de cursus zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Zij gingen je voor..


Dit is echt een basis die elke ouder moet hebben!
Dankzij deze cursus ben ik bewust geworden dat seksuele opvoeding geven begint vanaf de geboorte. Ik heb geleerd hoe ik dit aan kan pakken en welke begrippen/zinnen ik kan gebruiken. Ook ben ik meer bewust van hoe ik zelf ben opgevoed en wat ik nu anders aan wil pakken. Bedankt voor alle info en tools! Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan. Het is echt een basis die elke ouder moet hebben!
CURSIST SEKSUELE OPVOEDING (0-7) cursusjaar 2022
De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Heel waardevolle, leerzame en praktische cursus. Jammer dat deze een paar jaar geleden niet bestond. Het is een cursus die je leidt door de verschillende fases die je jonge kind doorloopt. Ook zet het je aan om te reflecteren op je eigen opvoeding en hoe dat invloed op je heeft in hoe jij je kind opvoedt. Heel fijn dat de cursus vanuit een islamitische basis vertrekt, mashaAllah. De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022
Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn, mee denken en helpen met vragen!
De cursus gaat over zoveel verschillende onderwerpen dat het alle aspecten bespreekt. Ik ging erin met 0 kennis maar heb nu zeker genoeg handvatten om mijn kind op te voeden. Veel afwisseling in de cursus, reels, lives, opdrachten etc. Daarnaast is het heel fijn dat jullie zo behulpzaam zijn en altijd mee denken en bereid zijn om te helpen met onze vragen. Ik ga de livesessies missen: het is een genot om naar jullie te luisteren en van jullie te leren.
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022