De huwelijksacademie

Start donderdag 4 mei, 20:00 – 22:00 uur

✅ Leer hoe ook jouw huwelijk een oase van rust kan zijn voor jou en je partner
✅ Waarbinnen je niet alleen kennis hebt over de ‘wat’ maar ook over tools & handvatten beschikt om dit verder te brengen naar het ‘hoe’ (vaardigheden)
✅11 live lessen + replay zelfliefde + (werk)boek

Het huwelijk heeft binnen de islam een bijzondere positie. Het is dѐ plek om een diepe, intieme band met een ander op te bouwen. Een band waarin jij jezelf 100% kwetsbaar op kunt stellen, waarbinnen jij je veilig voelt en die zegt: wij zijn een team. De plek waar ieder diens verantwoordelijkheden pakt richting de ander. De plek om je emotionele en lichamelijke behoeften bevredigd te zien worden. De plek, zoals Allah ons zegt, om rust te vinden: emotioneel, fysiek en religieus.

Het ideale plaatje dat soms ver af staat van de werkelijkheid. Want in de praktijk zien we huwelijken waarin de man zijn financiële verantwoordelijkheid niet pakt. Huwelijken die na een aantal maanden eindigen in een scheiding of juist járen doorgaan maar waarbinnen één van de partners doodongelukkig is. Huwelijken waarin je niet bij elkaar terecht kunt en de emotionele verbinding mist. Of huwelijken waar het op seksueel gebied niet lekker loopt en de vrouw bijvoorbeeld nooit tot een hoogtepunt komt.

Wij hebben goed nieuws! Een goed en fijn huwelijk naar de kaders en bedoeling van Allah, is ook voor jou mogelijk! Maar, je moet er wel wat voor doen. Een stabiele en fijne relatie komt niemand aanwaaien. Het vraagt om het opdoen van kennis en vaardigheden. Bijvoorbeeld over hoe je met elkaar communiceert, wat je eigen triggers zijn en hoe je gehecht bent, welke verantwoordelijkheden je hebt binnen je huwelijk en hoe de band met Allah zich verhoudt tot dit alles. En het vraagt om het toepassen van deze kennis en vaardigheden in de praktijk: het uitdagen van je nafs om de partner te worden, die jij wil dat de ander voor jou is!

En, dit geldt ook voor degenen die de eerder genoemde situaties helemaal niet herkenden. Want ook als je al wél een stabiel huwelijk hebt, is het belangrijk om hieraan te blijven werken. Zodat je elke levensfase samen aan kunt en ook in tijden van verandering of uitdagingen die stabiliteit kunt behouden. Zodat jij je al goede huwelijk tot een nog hoger level kunt tillen, inshaaAllah!

Wil jij daadwerkelijk rust vinden in je huwelijk? Of, heb je al een goed huwelijk en wil je deze goed houden? Doe dan mee aan de huwelijksacademie! Een in Nederland en België unieke cursus in de vorm van een heuse huwelijksschool waarbinnen jij, samen met je partner, leert leven naar het huwelijk zoals Allah deze bedoelt heeft en goed voor jou is!

Deelname aan deze unieke academie heeft een investering van €104,95! Deze tijdelijk early-bird investering is voor de snelle beslisser! De academie bestaat uit 11 lessen die live gegeven worden via teams. Een aantal van deze lessen worden gegeven door collega experts die we speciaal voor jullie ingevlogen hebben! Elke les duurt maar liefst twee uur en is inclusief het stellen van vragen en et gezamenlijk uitvoeren van interactieve opdrachten en challenges. De lessen kunnen terug gekeken worden via een besloten youtube account waar je, buiten de lessen om, ook je vragen kunt achterlaten en kunt sparren met medecursisten. Aan de start van de academie ontvang je een prachtig werkboek vol aanvullende lessen, de mogelijkheid tot het bijhouden van een huwelijksjournal, opdrachten en reflecties. En als kers op de taart: je partner doet gratis mee aan deze academie!

Na deelname aan de huwelijksacademie ben je, met Allah’s Wil, gemotiveerd en in staat om je huwelijk tot een hoger level te brengen: op mentaal, fysiek en religieus gebied!

Je leert in deze cursus over:

 • je relatie als grootste spiegel en het effect van jouw en jouw partners hechtingsstijl op je relatie;
 • houden van jezelf om van een ander te kunnen houden;
 • het belang van jouw band met Allah i.c.m. de band van je partner een jullie gezamenlijke band met Hem;
 • rollen en verantwoordelijkheden van de man en vrouw binnen het huwelijk, ook over het intieme en fysieke gedeelte;
 • feminiene en masculiene energie gekoppeld aan deze rollen/verantwoordelijkheden en het vasthouden aan je fitrah;
 • islamitische etiquette en omgangsvormen naar het profetische en qoranische voorbeeld;
 • de intieme band tussen partners en het belang van emotionele verbinding;
 • plezier en genot in seks;
 • communicatie binnen het huwelijk en moedige gesprekken voeren;
 • impactvolle veranderingen binnen het huwelijk zoals ouderschap;
 • conflicthantering en het laatste redmiddel.

En zoals je van Tante Aïsha gewend bent, zullen de lessen interactief zijn en met praktische voorbeelden, tools en tips gekoppeld worden aan je dagelijkse huwelijkspraktijk! Daarnaast houden wij zoals gewoonlijk rekening met de islamitische richtlijnen. Dit betekent dat de lessen over plezier en genot in seks voor betalende klanten apart worden gegeven aan mannen en vrouwen.

 • 11 online lessen via Teams: live bijwonen of later terugkijken in eigen tijd
 • Startdatum 4 mei 2023, elke donderdagavond
 • 20:00 – 22:00 uur
 • Ruim 5 maanden extra toegang na de laatste les, t/m 31 december 2023
 • Live vragen stellen tijdens de les of vooraf indienen (ook anoniem via speciale link)
 • Na elke les praktische opdrachten en challenges om thuis uit te voeren
 • De lessen over plezier en genot tussen de lakens, worden voor mannen en vrouwen apart verzorgd!
 • Een ticket gekocht? Je partner mag gratis mee doen!
 • Inclusief werkboek vol extra kennis, opdrachten en meer