IT plezier en genot in seks

Start maandag 9 januari, 3 online lessen

✅ Leer je puber een stevige seksuele opvoeding geven vanuit islamitisch perspectief;
✅ Waarin je hen de ‘wat’ meegeeft tezamen met handvatten en tools om dit verder te brengen naar het ‘hoe’ (vaardigheden);
✅In verbinding met je kind, vanuit vertrouwen en in een warme thuishaven waar de ruimte is om fouten te herstellen;

Opgroeien in een maatschappij waar een andere visie op seks en seksualiteit heerst, is voor pubers niet makkelijk. Ouders doen hun best, maar de dagelijkse blootstelling aan verleidingen van social media, de hormonen die door het lijf razen en de druk aangaande seksuele diversiteit, is enorm groot. Misschien vraag jij je als ouder of opvoeder af: hoe pak ik dit het beste aan zodat mijn kind hier weerbaarder tegen wordt ? En wat als het soms toch misloopt ?

Deze en meer uitdagingen vragen om een islamitisch passend kader. Als ouder, moeder én vader, speel jij hierin een grote rol. Want met de juiste kennis, vaardigheden en houding kan jij je kinderen hier stapsgewijs in begeleiden. In een serie van 3 online masterclasses leer jij hier alles over én ga jij oefenen in je dagelijkse opvoedpraktijk. Zo wordt jij in staat om je kinderen te helpen groeien tot seksueel weerbare jongeren en krachtige jongvolwassenen, inshaaAllah.

✅ PRE-ORDER – zet jezelf nú op de lijst, betaal later.

Deelname aan deze 3 waardevolle masterclasses (inclusief 3 maanden terugkijken in eigen tijd & tempo) heeft nu slechts een investering van €40. Je kunt je nú vrijblijvend op de deelnamelijst zetten en je investering doen tussen 1 en 8 januari 2023. Hiervoor ontvang je van ons een mail met betaalinstructie.

Na deze masterclasses ben jij in staat om je pubers een stevige seksuele opvoeding vanuit islamitisch perspectief te geven. Je hebt voldoende kennis om antwoord te geven op de vragen van je pubers. Je bent in staat om pubers te begeleiden in hun ontwikkeling met praktische tools en vaardigheden. Verder kun je hen preventief én curatief leren over en begeleiden in de zaken die ertoe doen en uitdagingen die zij tegenkomen.

 • Uitdagingen van de vrije seksuele moraal in de samenleving en het normaliserende effect op jezelf en je kind;
 • De islamitische norm en kaders rondom seksualiteit tegenover bovengenoemde norm;
 • Het belang van een veilige hechting, verbindend opvoeden in een warme omgeving en het profetische voorbeeld;
 • Hoe je pubers een islamitisch passend kader en narratief meegeeft en hen hier weerbaar in maakt;
 • Seksuele opvoeding in de praktijk, een praktische omgang met uitdagingen zoals;
 • het vormen en herkennen van grenzen en wensen
 • omgang met het andere geslacht, vriendschap, relaties, verliefdheid, lustgevoelens en seks
 • porno en masturbatie
 • sexting en exposing
 • social media-gebruik
 • homoseksualiteit en aanverwante zaken.
 • Online bijeenkomsten via Teams: live of later terugkijken in eigen tijd
 • Maandag 9 januari, maandag 23 januari en maandag 6 februari 2023.
 • 20:00 – 22:00 uur
 • 3 maanden terugkijken ná de laatste les: tot 7 mei 2023
 • Live vragen stellen tijdens de les of vooraf indienen (ook anoniem via speciale link)
 • Na elke sessie praktische opdrachten & challenges om thuis uit te voeren
 • Anoniem deelnemen is mogelijk (via gastaccount of nepnaam in teams)

Zij gingen je voor..


Dit is echt een basis die elke ouder moet hebben!
Dankzij deze cursus ben ik bewust geworden dat seksuele opvoeding geven begint vanaf de geboorte. Ik heb geleerd hoe ik dit aan kan pakken en welke begrippen/zinnen ik kan gebruiken. Ook ben ik meer bewust van hoe ik zelf ben opgevoed en wat ik nu anders aan wil pakken. Bedankt voor alle info en tools! Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan. Het is echt een basis die elke ouder moet hebben!
CURSIST SEKSUELE OPVOEDING (0-7)
De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Heel waardevolle, leerzame en praktische cursus. Jammer dat deze een paar jaar geleden niet bestond. Het is een cursus die je leidt door de verschillende fases die je jonge kind doorloopt. Ook zet het je aan om te reflecteren op je eigen opvoeding en hoe dat invloed op je heeft in hoe jij je kind opvoedt. Heel fijn dat de cursus vanuit een islamitische basis vertrekt, mashaAllah. De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Cursist seksuele opvoeding (0-7)
Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn, mee denken en helpen met vragen!
De cursus gaat over zoveel verschillende onderwerpen dat het alle aspecten bespreekt. Ik ging erin met 0 kennis maar heb nu zeker genoeg handvatten om mijn kind op te voeden. Veel afwisseling in de cursus, reels, lives, opdrachten etc. Daarnaast is het heel fijn dat jullie zo behulpzaam zijn en altijd mee denken en bereid zijn om te helpen met onze vragen. Ik ga de livesessies missen: het is een genot om naar jullie te luisteren en van jullie te leren.
Cursist seksuele opvoeding (0-7)