“Allah verheft degenen onder jullie die geloven en degenen aan wie kennis is gegeven in rang.” (Soerat al-Moedjaadilah: 11)

Maliki fiqh menstruatie

Replay

✅ Leer welke regels er gelden omtrent je menstruatie vanuit maliki figh
✅ Ramadan edition: met toepassing van de regels op het vasten
✅Inclusief fiqh van de ghusl (grote wassing)

Goed om te weten: het doorgeven van fiqh- kennis is een uiterst serieuze zaak en mag je niet zomaar doen. Deze masterclass is dan ook gemaakt onder begeleiding van geleerden. De kennis, zowel op inhoud als op vorm (manier waarop qua vertellen en uitleggen), die wij jullie meegeven is getoetst en akkoord bevonden. De masterclass hebben wij tevens met uitdrukkelijke toestemming van deze geleerden gegeven, elhemdoelillaah.

Ben jij elke ramadan weer in vertwijfeling over wanneer je menstruatie stopt en of je mag beginnen met vasten? Misschien vraag jij je af hoe het zit met je intentie als je in de nacht schoon bent geraakt en de geldigheid van je vasten. Of heb jij een hevige menstruatie en bloed jij al twee weken lang, maar vraag jij je af of je al die tijd niet mag bidden. Relevante vragen die jij zelf zou kunnen en moeten beantwoorden wanneer je de fiqh regels hiervan kent. En: relevante antwoorden die je elke dag nodig hebt als moslims om te voldoen aan Allah’s Tevredenheid – niet enkel en alleen in de ramadan!

Als je de fiqh-regels niet kent, loop je het risico dat je het gebed laat terwijl je wel zou moeten bidden. Of dat je juist het gebed verricht, terwijl dit verboden voor je is. Soms denk je het te weten, omdat je bloed ziet vloeien en er gewoon vanuit gaat dat je dan menstrueert. Maar ook op dit gebied zijn er vastgestelde regels en dús moet je deze kennen om de juiste keuze te kunnen maken. Want als je het niet zeker weet, kun je hierdoor dus ongewild en onbewust in zonde vervallen, soeb7hanAllah.

Leer de regels dus zodat jij goed op de hoogte bent van je verplichtingen en vrijstellingen – in en buiten de ramadan. Zodat jouw band met Allah sterk blijft en je Zijn Tevredenheid behaald, inshaaAllah. Wanneer je gaat van elke keer weer losse vragen stellen en leven in onzekerheid naar leven in zekerheid omdat je de antwoorden zelf hebt, zul je een rust ervaren in je leven en in je ibadaat!

So, let’s learn! Na deze masterclass (replay) ben je zelfstandig in staat om menstruatiebloed te onderscheiden van andere bloedingen, je menstruatieduur te berekenen en te bepalen of je religieuze handelingen zoals het gebed en het vasten al dan niet moet verrichten. Ook ken je de regels van de ghusl vanuit maliki fiqh. EN: alle regelgeving wordt gecombineerd met het vasten in de ramadan!

De aanschaf van deze masterclass heeft een symbolische investering van €19,95, waarmee je Tante Aïsha steunt in haar werk! Voor deze altijd-lage-prijs heb je levenslang toegang tot de replay met waardevolle informatie die er toe doet!

  • Replay van online bijeenkomst via besloten youtubelist
  • Onbeperkt en levenslang terug kijken in je eigen tijd!
  • Incl. persoonlijke vragen stellen via speciaal daarvoor bestemd e-mailadres
  • Inclusief document ghusl

Zij gingen je voor..


Dankjewel, het is nu eindelijk helder!
Ik had elke ramadan weer dezelfde vragen, omdat ik een heel onregelmatige cyclus heb. Dus voor mij was niet duidelijk wanneer ik weer mocht gaan vasten of niet. Heel vervelend, vooral omdat ik in de ramadan zo graag wil! Door jullie les weet ik nu waar ik op moet letten en kan ik zelf de juiste keuzes maken. Barakallahoe feekoenna!
Deelnemer fiqh menstruatie 2021
Een investering die het waard is!
Dit is een investering die elke moslima maken moet want het is het meer dan waard! Ik wist niet eens dat er een limiet zat aan het aantal dagen menstrueren en deed eigenlijk maar wat. Moge Allah mij vergeven. Ik ben zo blij dat ik deze masterclass heb gevolgd en nu weet wat ik moet doen. Iedereen gaan volgen!!
Deelnemer fiqh menstruatie 2021
Fijn dat ik nog met al mijn vragen bij jullie terecht kon!
Ik heb deze les gevolgd omdat ik twijfelde over een aantal regels en overal op internet iets anders vond! Wat ik ook goed vond was de inleiding op de les waarin jullie vertelden over de positie van menstruatie in islam en hoe wij thuis zelf kunnen bijdragen aan een meer gezonde omgang hiermee zonder taboes. En dat dat nodig is ook voor je kinderen. Heel veel inzichten opgedaan!
Deelnemers fiqh menstruatie 2021

“En zodat degenen aan wie kennis is gegeven weten dat het de Waarheid van jouw Heer is, zodat zij er vervolgens in zullen geloven en hun harten zich daaraan (d.w.z. aan de Koran) zullen onderwerpen.” (Soerat al-Hadj: 54)