“Degene die een pad volgt om kennis op te doen, Allah zal het pad naar het Paradijs voor hem vergemakkelijken.” (al-Boekhaarie)

Seksuele opvoeding 7-14

REPLAY Video-cursus: zelfstudie

✅ Leer hoe jij je kind een stevige seksuele opvoeding geeft vanuit islamitisch perspectief, gericht op tarbiyyah en ta’liem. Zodat zij opgroeien naar Tevredenheid van Allah, als sterke, weerbare jongeren!
✅ Waarin je hen de ‘wat’ meegeeft (kennis) tezamen met handvatten en tools om dit verder te brengen naar het ‘hoe’ (vaardigheden).
✅In verbinding met je kind, vanuit vertrouwen en in een warme thuishaven waar de ruimte is om fouten te herstellen en te groeien – als ouder én als kind!

De immens populaire cursus ‘Seksuele opvoeding 7-14′ is nu te raadplegen als video-cursus! Populair, omdat je in deze cursus alle handvatten krijgt om je (pre)pubers op te voeden naar Allah’s Tevredenheid. Zodat zij met uitdagingen zoals relaties, verliefdheid, de eerste zaadlozing of menstruatie en meer weten om te gaan binnen islamitische kaders. Ook als de omgeving daar anders mee om gaat! Jij bent je er al van bewust dat die stevige seksuele opvoeding iets is waar je kind recht op heeft en noodzakelijk is, vooral in deze tijd.. maar van ons leer je graag de specifieke WAT en HOE. NU VOOR EEN SPOTPRIJS!

Je leert in deze cursus over:

 • het belang van jouw band met Allah in het succesvol geven van seksuele opvoeding;
 • het versterken van een sterke islamitische identiteit bij je kind binnen een weerbare opvoeding;
 • de profetische opvoeding toegepast binnen seksuele opvoeding aan je kind, kenmerkend voor de periode 7-14 jaar;
 • de invloed van je eigen opvoeding, overtuigingen en ervaringen op de opvoeding die jij geeft;
 • hoe de seksuele ontwikkeling eruit kan zien bij kinderen van 7 -14 jaar en hoe je deze ontwikkeling kunt ondersteunen als ouder;
 • wat je vertelt aan je kind (welke info geef je mee), hoe en wanneer je dit doet en hoe jij je eigen gedrag inzet als opvoeding;
 • op een positieve en opbouwende manier gesprekken voeren met je kind;
 • het weerbaar opvoeden van je kind i.h.k.v. lhbtqi+ en meer;
 • hoe jij je pubers een islamitisch passend kader en narratief meegeeft en hen hier weerbaar in maakt;
 • seksuele opvoeding in de praktijk, met praktische situaties en voorbeelden o.a. over:
 • bio- psychosociale veranderingen en ontwikkelingen bij het kind, de islamitische visie op de omgang hiermee
 • het vormen en herkennen van grenzen en wensen
 • omgang met het andere geslacht, vriendschap, relaties, verliefdheid, lustgevoelens en seks
 • porno en masturbatie
 • homoseksualiteit en aanverwante zaken.
 • REPLAY van de gegeven lessen van de cursus Seksuele opvoeding 7-14 uit 2024.
 • Kennis opdoen in eigen tijd en tempo!
 • Alle lessen bekijken van 3 juni tot en met 3 december = 6 maanden toegang!
 • 14 video-lessen met in totaal ruim 12 lesuren
 • Inclusief werkboek vol extra kennis, opdrachten en challenges
 • Let op: bij deelname aan de cursus zijn deze algemene voorwaarden van toepassing. Deze replay schaf je aan voor een spotprijs en is exclusief bonuslessen & Q&A. Wordt er in een opname verwezen naar één van de twee, dan geldt dit niet voor jou.

Zij gingen je voor..


Dit is echt een basis die elke ouder moet hebben!
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Dankzij deze cursus ben ik bewust geworden dat seksuele opvoeding geven begint vanaf de geboorte. Ik heb geleerd hoe ik dit aan kan pakken en welke begrippen/zinnen ik kan gebruiken. Ook ben ik meer bewust van hoe ik zelf ben opgevoed en wat ik nu anders aan wil pakken. Bedankt voor alle info en tools! Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan. Het is echt een basis die elke ouder moet hebben!
CURSIST SEKSUELE OPVOEDING (0-7) cursusjaar 2022
De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Heel waardevolle, leerzame en praktische cursus. Jammer dat deze een paar jaar geleden niet bestond. Het is een cursus die je leidt door de verschillende fases die je jonge kind doorloopt. Ook zet het je aan om te reflecteren op je eigen opvoeding en hoe dat invloed op je heeft in hoe jij je kind opvoedt. Heel fijn dat de cursus vanuit een islamitische basis vertrekt, mashaAllah. De cursus is zijn prijs meer dan waard, een onbetaalbare investering!
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022
Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn, mee denken en helpen met vragen!
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
De cursus gaat over zoveel verschillende onderwerpen dat het alle aspecten bespreekt. Ik ging erin met 0 kennis maar heb nu zeker genoeg handvatten om mijn kind op te voeden. Veel afwisseling in de cursus, reels, lives, opdrachten etc. Daarnaast is het heel fijn dat jullie zo behulpzaam zijn en altijd mee denken en bereid zijn om te helpen met onze vragen. Ik ga de livesessies missen: het is een genot om naar jullie te luisteren en van jullie te leren.
Cursist seksuele opvoeding (0-7) cursusjaar 2022

“Als de mens komt te overlijden, dan komen al zijn daden stil te liggen, met uitzondering van drie. Een doorlopende liefdadigheid, baatvolle kennis en een rechtschapen kind dat smeekbeden voor hem verricht.” (Moeslim)