“Lees in de Naam van jouw Heer, Degene Die (alles) heeft geschapen. Hij heeft de mens uit een bloedklonter geschapen. Lees, en jouw Heer is de Meest Edele. Degenen Die (het schrijven) met de pen heeft onderwezen. Hij heeft de mens datgene onderwezen wat hij niet weet.” (Soerat al-ʿAlaq: 1-5)

Religie-sensitief werken, werkt!

Als professional wil jij degene tegenover je zo goed mogelijk helpen, begeleiden en in diens kracht zetten. Op de thema’s seks, seksualiteit en intimiteit doe je dat bij moslims door oog te hebben voor hun religieuze identiteit. Dit vraagt van menig professional een switch in denken en doen. Van voornamelijk cultuur-sensitief werken naar religie-sensitief werken om passend maatwerk te bieden. Bijvoorbeeld als je werkt bij een gemeente en beleid ontwikkelt, als arts werkt binnen de jeugdgezondheidszorg, groepsbegeleider bent binnen een instelling of huisarts bent in een diverse wijk. Veranderen of veranderingen op gang brengen binnen de organisatie waar je werkt, is niet altijd even makkelijk. Goed nieuws: religie-sensitief werken kun je leren en wij helpen je daarbij!

Tante Aïsha geeft sinds 2021 regelmatig gastlessen, trainingen, voorlichtingen en sparringssessies aan studenten, professionals en organisaties mogen geven. Voor onder meer Hogeschool Inholland, Gemeente Rotterdam, R-Newt Tilburg, het Onderwijsmuseum, SAFE, Bartiméus, Fontys Hogeschool Tilburg en Koninklijke Kentalis en vele anderen voerden wij opdrachten uit.

Wil ook jij meer weten over seksualiteit en intimiteit vanuit islamitisch perspectief? Ben je opzoek naar (verdiepende) kennis, praktische tips, tools en handvatten voor je dagelijkse werkpraktijk? Ook jou zijn we graag van dienst!